+90 232 502 10 82 info@mottoyazilim.com
Motto Tercih Nedeni

Motto yazılımın ana hedefi müşterilerimizin övünerek ürünlerimizden bahsetmesidir.

Motto yazılımın ana hedefi müşterilerimizin övünerek ürünlerimizden bahsetmesidir. Her şirketin haz aldığı ve o işi yapmasına neden olan bir ana güdüsü vardır. Bu amaç doğrultusunda başarılar elde ettikçe övünür. Yüksek ciro hedefleyen şirketlerde yönetim toplantılarında sadece “Ciro” ve “Satış rakamları” konuşulur, eğer beklentilerin altında ise nasıl yükseltileceği konuşulur. Motto’nun yönetim toplantılarında sadece müşterilerin programları verimli kullanıp kullanmadıkları, personelin müşterilere yeterli ve doğru hizmet verip veremediği, geliştirilmesi gereken modüller ve yeni projeler konuşulur. Bu neden ile Motto yeterli hizmeti vereceğine inanmadan bir ürünü satışa çıkartmaz.

Şirketimizde pazarlama departmanı da bulunmamaktadır! Bizim pazarlama departmanımız tüm ekibimizdir. Satış sonrasında dahi müşteriye sorularını cevaplamak, müşteri ihtiyaçları ile yakından ilgilenmek ve gerçekten memnun etmek, en kaliteli yazılımı üretmek, sürekli geliştirmek bizim pazarlamamızdır.

Müşteri Odaklılık

Kullanıcılarımız bizim için çok önemlidir. Neden? Karşılıklı çıkar olmadan ilişkinin devam etmeyeceği evrensel bir kanundur. Bizim müşterilerimizle ilgilenmemizdeki tek çıkarımız ihtiyaçlarını iyi analiz edip, bir daha o konuda nasıl yardımcı oluruz bunu tespit etmektir.

Müşterilerimiz ile ilgilenip yazılıma katacaklarımızı keşfederiz. Bu yüzden bazen sizin ufak isteklerinize büyük heyecanla karşılık veririz. Sizin için önemli olanı keşfetmek bizim heyecanımızdır.

Kaliteli Yazılım

Kaliteli yazılım nedir? Yazılımın kalitesini maalesef ne dokunarak ne görüntüsüne bakarak (ki en büyük yanlıştır bu) anlayabiliriz, hatta telefondaki sesin kibarlığı profesyonelliği ifade etse de yazılımın kalitesi hakkında bir garanti değildir. Kaliteli bir yazılım devamlı geliştirilen yazılımdır. Motto Yazılım ekibi asla değişik sektör yazılımlarına konsantre olmaz. Bu yazılımcının programla ilgili konsantrasyonunu kaybetmeyip sürekli geliştirme yapmasını sağlar. Bu bir nevi yazılımcıların kurumsallaşması demektir.

Motto, her zaman ticari yazılımlar paralelinde yazılımlar üretir. Portföyüne ekleyeceği her yazılım çekirdeğin etrafına eklenen bir elektron gibidir…

Hızlı ve Kaliteli Destek

Her destek hızlı ve kaliteli değildir. Telefonu hızlı açmak hızlı destek vermek demek değildir. Çözülecek problemin en hızlı bir şekilde çözülmesi için en az 5 yıllık tecrübe demektir. Daha evvelden birçok sorunla karşılaşmış olup bunları çözmüş olması demektir. En ilkel metotları da bilmesi gerekir, en yeni gelişmeleri de bilmesi gerekir. Bir destek personeli bizim yazılımlarımız dışında tüm işletim sistemlerini kullanmayı ustalıkla bilmesi gerekir. Bize göre destek departmanı yazılım geliştirme departmanından daha kritik bir departmandır.

Deneyim

Sadece programın nasıl kullanılacağını anlatabilmek yeterli bir deneyimli personel tanımı değildir. Aynı zamanda sizin sektörünüzü tanıması, daha evvelden çözüm üretmiş olması, sıkıntılarınızı bilmesi gerekir. Mesela boya üretim işi ile uğraşıyorsanız deneyimli bir personelin sizden evvel boya üretim işleriyle uğraşan müşterilerin problemleri, ne tür raporlar istedikleri, yazılımın kullanımında yaşadığı sorunlar hatta rakiplerinizin sizden farklı nasıl çözümler ürettiğini bile bilmesi gerekir. Eğer hiç tanımadığı bir sektör ise ve personel deneyimli ise en azından yaklaşım metodu ile sizi kısa sürede anlayacaktır. Leb demeden Çorum diyecek deneyimli personeller ile çalışmak alışkanlığımızdır.

Doğru referanslar

Referanslarımız sitemizde mevcuttur. İstediğinizi arayabilirsiniz. Ticaret odasından alınmış firma isimleri ile şişirilmiş referansları ve programların internetten indirilme sayıları ile kullanıcı sayımız 20.000’i aştı palavralarını bizde göremezsiniz.

Doğru ürün özellikleri

Henüz hazırlanmamış veya daha yeni geliştirilmeye başlanmış bir özelliğin bizde olduğunu yazmayız. Eğer bir özellik Ürün Açıklamalarında yer alıyor ise bilin ki gerçekten vardır…

Doğru fiyatlar

Açıkçası programların fiyatları bu güne kadar aynı işi yapan programların fiyatları karşılaştırılarak yapıldı. Yazılımlarımızı piyasada aynı fiyatlı diğer yazılımlar ile karşılaştırıldığında yazılımlarımızın özellik ve yetenek olarak daha üstlerde olduğunu düşünmekteyiz. Bu farkı fark edebilmek için insanların yazılımları almadan evvel çok iyi incelemeleri ve araştırmaları hatta satın almış gibi programı kullanmaları gerekmektedir. Biz buna 30 günlük ücretsiz ve kısıtsız demo sürümü dağıtarak yapıyoruz.

Motto asla yüksek fiyatlar verip ardı ardına kampanyalar düzenlemez. Veya yüksek fiyat verip sonra size hatırınız icabı (o hatır nasıl oluşuyor ise bir anda!) indirim yapıp sizi kendinizi özel hissettirme tuzağına sürüklemez. İki ürün arası geçiş yaptığınızda her zaman iki ürün arasındaki fiyat farkını ödersiniz.

Dürüst pazarlama/tanıtım

Aslında şirketimizde pazarlama departmanı bulunmamaktadır! Bizim pazarlama departmanımız destek ekibimizdir. Satış sonrasında müşteriye sorularını cevaplamak, müşteri ihtiyaçları ile yakından ilgilenmek ve gerçekten memnun etmek bizim pazarlamamızdır. Müşteri çekebilmek için taktikler geliştirmiyoruz.

Yenilikçilik

Dinamik bir ekip çalışması ve sürekli yenilik peşinde koşan girişimci ruh ve cesaretle yaratıcı çözümlerimizi aktarabileceğimiz bilgi birikimine, kararlılığa sahibiz.

Güvenilirlik

Tüm ilişkilerimizde adilane, karşılıklı yarar sağlamak amacıyla, iyi niyet ve anlayışla davranmak, iş ahlak kurallarına daima uymak ilkemizdir. Saygılı, dürüst, tutarlı, yenilikçi, güçlü ve güvenilir olmak bizim için her zaman önemlidir. Müşterilerimizin beklentilerini karşılarken tüm sorumluluk bizimdir.

Tüketici Bilinçlendirme

Genellikle aldığı programdan pişman olup bizim programlarımıza geçiş yapan kullanıcıların bize anlattıklarından oluşan bir yazı hazırladık sizlere. Süslü ifadeleri bir kenara bırakıp gerçekçi konuşalım mı?

Doğru çalışmayan/eksik yazılım!

Yazılımda tüm formlar vardır, fakat hesaplamaları yanlış yapar veya öyle kritik bir alan eksiktir ki siz bunu sonraları fark edersiniz ama iş işten geçmiş olur. O yüzden mutlaka alacağınız programı sanki gerçekten kullanmaya başlamışsınız gibi en az 2-3 gün kullanmanız hatta zorlamanız gerekir. Karar verdiğiniz programı ise en az 15 gün kullanmadan kesinlikle almayın. Eğer yazılım firması size 30 günlük ücretsiz deneme imkanı vermiyorsa, kesin bir şeyler ters gidecektir!

Geliştirilmeyen yazılım!

Programın geliştiricileri işten ayrılmıştır veya ekip başka projelere dağıtılmıştır. Aslında firmanın program ile ilgili iddiası kalmamıştır ama para kazanmak uğruna bir ümit ile yazılım satışına devam eder. En tehlikelisidir, çünkü yazılımda %99.9 hatalar olacaktır ama bunları kimse düzeltmeyecektir. Hele yazılımın geliştirilip yeni özellikler eklenmesini hiç hayal bile etmeyin! Peki, nasıl anlayacaksınız? Çok basit referanslarını arayın. Üşenmeyin on tanesini arayın, yoksa ileride çok arayacaksınız!

Ekipsiz yazılım!

Yazılım ekibi bir kişiden oluşan yazılımdır! Bir kişi ise hatta genelde yazılım desteğini veren de bir kişidir, eğitimi veren de bir kişidir ama referansları 1000 tane olabilir, çok eski de olabilir, güzel bir web sayfası da olabilir. Nasıl mı tespit edeceksiniz? Referansları arayın…

Yalancı yazılım!

En tehlikelisidir! Size ERP, MRP, CRM gibi kısaltmalarla pazarlarlar ve karşınızda jilet gibi takım elbise giyinmiş pazarlamacıları görünce etkilenirsiniz. 30000.- 40.000.- TL den ağızlarını açarlar ve sizin güzel hatırınız için %50.- indirim yaparlar. Hayaller kurarsınız da kurarsınız. Ekran görüntülerini gösterirler, programı tanıtırlar. Kullanırken ben ERP, MRP, CRM vs. kullanıyorum, üst seviye program kullanıyorum diye gururunuz okşanır fakat sonra bir arkadaşınız gelir ve size “yahu ben 5000.- TL ye aldım ve bunların hepsi var, peki sende şu var mı der” bakarsınız yok, “bunu yapıyor mu” der, bakarsınız yapamıyor! Sonra ne mi olur? Gözlerinizi kapatır kullanmaya devam edersiniz. Kötü olanı ise şu, o yazılımdan kolay kolay sene sonuna kadar kurtulamazsınız. Eğer personeliniz eğitimsiz ise alıştığı o programı da değiştirtemezsiniz. Ta ki artık program size zarar verene ve işleriniz geri kalana dek.

Sat kurtul zihniyeti!

Çok kısa bahsedelim. Her şey mükemmeldir, ilgi alaka, tanıtım, saygı, telefonlarda kusursuz destek, her istediğinize 1 ay sonra zaten eklenecek, “10 gün sonra tamam bil o özelliği” demeler… Peki, satın aldıktan sonra? Neredeler? Aslında bir yere gitmediler hâlâ oradalar ama başka müşterilerle ilgilenmektedirler!!!

Geleceği olmayan yazılım!

Eski teknolojiyle yazılmıştır, çok eskiden başlamışlardır işe. Fakat işe 1985 yılında başlamaları bu işte iyi olma ihtimallerini arttırmaz. Tabii dün başladılarsa durum çok daha kötü! Yazılım firmasının eski olması ve çok kullanıcıya sahip olmaları yazılımlarının teknolojiye hızlı adapte olacağı anlamına gelmez. Mesela bir yazılım alırsınız yüz bin(100.000) kişi kullanıyordur, firma 1985 den beri vardır. Fakat bir gün yazılımlarını muhasebe programıyla entegre etmek istediğinizde büyük ihtimalle eski teknoloji ile yeni teknoloji buluşturulamayacak ve bu isteğiniz olmayacaktır.

İşin Doğrusu

Yazılım bir mal değil bir hizmettir.

Bir program satın aldınız ve çeşitli sebeplerden dolayı program çalışmıyor, client kullanıcılar (network (ağ) da ki kullanıcılar) programa ulaşamıyor, virüs yazılımınızı tahrip etmiş veya işletim sistemi çökmüş ve bilgisayarcınız işletim sistemini yeniden kurmuş o yüzden program ortalıkta bile yok veya bilgisayarınız çalındı ve elinizde sadece son yedekler var. 1 senedir hiç desteğe ihtiyaç duymadığınız o yazılım o an o kadar önemlidir, o an o kadar hayati bir hal alır ki inanamazsınız! Kıyamet senaryosunu size hep anlatırlar ama başınıza geleceğini hiç düşünmezsiniz! Bir düşünün. İşte o zaman firmaya ulaşamadınız veya firma size “bu durum bizim desteğimiz dışında dedi” ise işte kıyamet vaktidir. Çok sinirlenseniz de, en basit “Sipariş” programı bile başınıza öyle bir bela olur ki. Güncel teslimatlarınızı başkalarına sorar duruma gelirsiniz!

İşletmeniz için yazılım nasıl seçersiniz?

Program kavun olsaydı keşke ama maalesef değil. Ticari bir programı alırken dikkat edilmesi gerekenler diye bir makaleye pek rastlayamazsınız. Özellikle ticari yazılım seçmek gerçekten zordur ve bu zorluğa çoğu kimse pek katlanmadan kısa yoldan gider. Bize göre ticari yazılım satın alanların yarısından fazlası bilinçsizce yazılım satın alıyor. Size doğru yazılım satın alabilmeniz için 7 adet madde öneriyoruz:

Mutlaka programının demosu ile çalışın. Gerçek verileri girmek ve programı satın almış gibi davranıp programı iyice yorun. Test edin. Programın verilerine güvenmeden size verdiği sonuçları test edin. Mesela bir ihale girişi yapın alt toplamı test edin veya indirimi doğru hesaplayıp hesaplamadığına bakın.

Mutlaka ama mutlaka referansları arayın. Eğer web sitelerinde referansların telefonlarını yazmamışlar ise firmadan tamamını isteyin. Onların kendi isteklerine göre referans telefon numaraları vermelerine asla razı olmayın.

Senaryolar oluşturun. Programı zorlayın… Raporları inceleyin. Raporları inceleme aşamasına gelmek için programa bir hayli veri girmek ve detaylı incelemek gerekir. Her rapor hemen oluşmaz.Raporlar konusunda sizi daha satın almadan tatmin edemeyen bir program ve ekip ileride başınızı ağrıtacaktır.

Bir programı denemeden almak veya etrafa sorup yine denemeden program satın almak sırf etraftaki herkes kuyu suyu içiyor diye kuyudan su içmeye benzer. Araştırmacı olun. En iyi program yoktur size en uygun olan program vardır. 400.000$ lık bir yazılımı size hediye etseler inan kullanamazsınız. Personelinizin eğitiminden tutun, programı kullanacak donanıma kadar birçok parametre vardır. İyi hesap yapın.